top of page

OVER

Wat is Rebirthing Breathwork?

Rebirthing Breathwork is een vorm van ademen waarbij de in- en de uitademing met elkaar verbonden zijn, waardoor er een diepe laag van ontspanning ontstaat. De ademhaling brengt je in contact met je emoties en gevoelens vooral wanneer deze onderdrukt zijn. Vastzittende emoties en pijnlijke herinneringen kunnen hierdoor naar de oppervlakte komen. Door ruimte te geven aan deze gevoelens en emoties kunnen ze worden verwerkt en losgelaten.

Gedurende een traject werken we met de drie pilaren: de verbonden ademhaling (de sleutel tot innerlijke rust en diepe ontspanning), spirituele psychologie (het werken aan je mindset en creatiekracht) en spirituele purificatie (het leren reinigen van je energetisch lichaam zodat je dichterbij jezelf kunt blijven).

Lichamelijk: vitaliteit

Door verbonden te ademen voel je je vitaler doordat je bloed rijk is aan zuurstof en afvalstoffen worden afgevoerd. Je bent je meer bewust van je ademhaling, doorbreekt je ademhalingspatroon waardoor je meer rust en ontspanning voelt. Je weerstand verhoogt en je krijgt meer energie. Je voelt je weer vrij en levendig.

Mentaal-emotioneel: ontspanning

In je ademhaling zitten pijn, emoties en blokkades uit je onderbewuste. Door altijd op dezelfde manier te ademen kun je die omzeilen. Rebirthing Breathwork zorgt ervoor dat je door deze emoties heen ademt, ze voelt, ze ervaart en jezelf ervan bevrijdt. Hierdoor voel je je positiever en zelfverzekerd en ervaar je minder stress. Jouw aangeleerde ademhalingspatroon verbetert. 

Spiritueel: helderheid

Door verbonden te ademen maak je verbinding met je lijf, je hart en intuïtie zo kom je dichter bij jezelf. Je haalt makkelijker adem en voelt intuïtief aan wat jij echt nodig hebt. Met als resultaat helderheid en focus.

255Jantine107396.jpg

OVER

Wat gebeurt er tijdens een ademsessie?

  • Voor een Rebirthing Breathworksessie ontmoeten we elkaar in mijn adempraktijk en beginnen we met een voorbespreking. Daarna gaan we ademen.

  • Tijdens je ademsessie lig je comfortabel op je rug en zit ik naast je en begeleid en faciliteer jouw sessie. Dan gaan we verbonden ademen waarbij we verschillende fases doorlopen. Veelal eindigt de ademsessie met een diepe ontspanning die vaak wordt ervaren als een staat van puur geluk, inspiratie, eenheid, liefde en dankbaarheid. 

  • Tijdens het ademen begeleid ik als ademcoach deskundig jouw ademhalingspatroon, waarbij ik goed let op eventuele afwijkingen van jouw ademhaling. Je ademt ongeveer een uur op deze manier. 

  • Zodra je start met verbonden te ademen en het ademhalingsritme geen pauzes meer kent, start jouw helingsproces.

  • Na de ademsessie is er een nabespreking en coaching om jouw ervaring optimaal te kunnen begrijpen en te integreren in je leven. Ook bespreken we welke stappen je kunt zetten om verder te werken aan jouw proces.

  • Rebirthing Breathworksessies worden ook in koud en warm water toegepast. Waarbij het warmwaterbad de baarmoeder benadrukt om zo geboorte trauma's en herinneringen te verwerken. Koud water brengt je onder andere in contact met je angsten en kan fysieke lichamelijk klachten verlichten. 

bottom of page